Mijn aanpak

Maatwerk en resultaatgericht, dat is mijn manier van werken.
Voor mij is iedereen uniek en elke behandeling anders. 

Visie

Ik werk herstel ondersteunend, gericht op eigen regie, met aandacht voor zingeving en persoonlijk welbevinden. Daarbij maak ik gebruik van krachtige en effectieve evidence based psychologische technieken zoals Acceptance and Commitment Therapy (ACT), EMDR en Cognitieve Gedragstherapie (CGT); overige behandelmethoden zoals bijv. Voice Dialoque of Mindfulness etc. worden verweven indien nodig. Dit theoretisch kader is het fundament van mijn visie en dienstverlening.

We kijken samen Wie je bent, Wat je wilt en Waar je naar toe wilt bewegen.  Door inzicht en bewustwording kan je weer de regie nemen over je eigen leven. Ik help je je vrij te maken van wat je tegenhoudt om jezelf te zijn. Je krijgt tools aangereikt voor een flexibele en vrije levenshouding. Daarmee kun je flexibeler dan tevoren in het leven staan en omgaan met tegenslagen. De behandeling of het gesprek zorgt er in veel gevallen voor dat je begrijpt hoe het zover heeft kunnen komen, wie je geworden bent, oplossingen vindt voor wat veranderbaar is, leert omgaan met wat niet veranderbaar is, weer vertrouwen krijgt in jezelf en je toekomst. De gespreksvorm is aansluitend bij jou en cliënt gericht, alle vragen mogen gesteld worden.

Behandelplan

In de eerste gesprekken bespreken en inventariseren we jouw situatie c.q. context en klachten. Hieruit volgt meestal een gezamenlijk opgesteld (behandel)plan dat bij jou past. De behandeling kan kort (5 tot 15 behandelingen) of langer duren. Last but not least is jouw privacy volledig bij mij gewaarborgd.

Behandelingen en therapie:

Ik bied de volgende behandelingen en therapieën:

E-Health

Daarnaast maak ik gebruik van E-health en indien nodig van Virtual Reality therapie bij veel voorkomende angsten (note: tegen kleine vergoeding).

Evaluatie

Tijdens de behandeling kijken we samen of er effect optreedt. Hiervoor vraag ik je regelmatig om feedback. Ik streef naar voortdurende verbetering van de kwaliteit van mijn behandelingen. Daarom maak ik deel uit van een intervisie groep met andere vrijgevestigde psychologen en volg ik supervisie bij een psychotherapeute.

Ik werk samen met …

logo Yolanda Turksema

"... het is wel naar dat gevoelens en pijn bij het leven horen en hoe harder ik dit probeerde te vermijden, hoe groter het wordt, ik ervaar nu meer acceptatie. Dus ja, het gaat goed met mij!"

Gerard   

"Je kunt je leergeschiedenis nooit vervangen, hooguit kun je deze vermengen met nieuwe ervaringen."

Harry   

"Voor de therapie durfde ik eigenlijk ook niet meer, ik vond mezelf niet de moeite waard en ik voelde me somber. Voordat ik aan de therapie begon, zeg maar, was ik echt heel erg in een isolement. En nu zoek ik het ook zelf weer op."

Annette   

"Arlette heeft me geleerd om anders te gaan kijken naar dingen, meer in het hier en nu te leven, minder te piekeren, te leren leven met mijn pijnklachten zodat ik niet meer alleen de pijn en mijn ziekte zelf, als t ware, ben Ik merk omdat ik anders ben gaan kijken naar de dingen dat deze dingen zelf verandert zijn. Mijn leven is meer leefbaarder geworden."

Anoniem   

Reacties zijn gesloten.