Mijn aanpak

Maatwerk en resultaatgericht, dat is mijn manier van werken.
Voor mij is iedereen uniek en elke behandeling anders. 

Behandelplan

In de eerste gesprekken bespreken en inventariseren we jouw situatie c.q. context en klachten. Hieruit volgt meestal een gezamenlijk opgesteld (behandel)plan dat bij jou past. De behandeling kan kort (5 tot 15 behandelingen) of langer duren. Last but not least is jouw privacy volledig bij mij gewaarborgd.

Behandeling en therapie

Ik bied de volgende behandelingen en therapieën:

Visie

We kijken samen wie je bent, wat je wilt en waar je naar toe wilt bewegen.   Vanuit inzicht en bewustwording kan je weer de regie nemen over je eigen leven enerzijds en anderzijds accepteren wat het leven je brengt. Een belangrijk thema is je te helpen je vrij te maken van datgene wat je tegenhoudt om jezelf te zijn. De behandelingen beogen je om tools aan te reiken voor een flexibele en vrije levenshouding waarmee je sterker dan tevoren in het leven kunt staan, nu en in de toekomst, beter met tegenslagen om kan gaan. De behandeling of het gesprek zorgt er in veel gevallen voor dat je:

  • begrijpt hoe het zo ver heeft kunnen komen
  • oplossingen vindt voor wat veranderbaar is
  • leert omgaan met wat niet veranderbaar is
  • weer vertrouwen krijgt in jezelf en je toekomst
  • geïnspireerd en gemotiveerd raakt

Evaluatie

Tijdens de behandeling kijken we samen of er effect optreden. Hiervoor vraag ik je regelmatig om feedback. Ik streef naar voortdurende verbetering van de kwaliteit van mijn behandelingen. Daarom maak ik deel uit van een intervisie groep met andere vrijgevestigde psychologen en volg ik supervisie bij een psychotherapeute. 

"Voor de therapie durfde ik eigenlijk ook niet meer, ik vond mezelf niet de moeite waard en ik voelde me somber. Voordat ik aan de therapie begon, zeg maar, was ik echt heel erg in een isolement. En nu zoek ik het ook zelf weer op."

Annette   

"... het is wel naar dat gevoelens en pijn bij het leven horen en hoe harder ik dit probeerde te vermijden, hoe groter het wordt, ik ervaar nu meer acceptatie. Dus ja, het gaat goed met mij!"

Gerard   

"Arlette heeft me geleerd om anders te gaan kijken naar dingen, meer in het hier en nu te leven, minder te piekeren, te leren leven met mijn pijnklachten zodat ik niet meer alleen de pijn en mijn ziekte zelf, als t ware, ben Ik merk omdat ik anders ben gaan kijken naar de dingen dat deze dingen zelf verandert zijn. Mijn leven is meer leefbaarder geworden."

Anoniem   

"Je kunt je leergeschiedenis nooit vervangen, hooguit kun je deze vermengen met nieuwe ervaringen."

Harry   

Reacties zijn gesloten.