Mijn aanpak

Praktisch en resultaatgericht, dat is mijn manier van werken.
Voor mij is iedereen uniek en elke behandeling anders. 

Behandelplan

In de eerste gesprekken bespreek en inventariseer ik jouw situatie of klachten. Hieruit volgt meestal een gezamenlijk opgesteld (behandel)plan dat bij jou past. Soms werk ik met (thuis)oefeningen om sneller resultaat te behalen. Bij werkproblemen kan ik –uiteraard op jouw verzoek– ook met de werkgever of met de bedrijfsarts overleggen. Jouw privacy is bij mij gewaarborgd.

Behandeling en therapie

Ik bied de volgende behandelingen en therapieën:

Resultaat

De behandeling kan kort (5 tot 10 behandelingen) of langer duren. Iedere vraag is anders en mijn behandeling is steeds maatwerk. De behandeling of het gesprek zorgt er in veel gevallen voor dat je:

  • begrijpt hoe het zo ver heeft kunnen komen
  • oplossingen vindt voor wat veranderbaar is
  • leert omgaan met wat niet veranderbaar is
  • weer vertrouwen krijgt in jezelf en je toekomst
  • geïnspireerd en gemotiveerd raakt

Evaluatie

Tijdens de behandeling hou ik goed in de gaten of er effect optreedt. Hiervoor vraag ik je regelmatig om feedback. Ik streef naar voortdurende verbetering van de kwaliteit van mijn behandelingen. Daarom maak ik deel uit van een intervisie groep met andere vrijgevestigde psychologen in de regio Maastricht, zuid Limburg. In deze groep wisselen we kennis en ervaringen uit.

"Arlette heeft me geleerd om anders te gaan kijken naar dingen, meer in het hier en nu te leven, minder te piekeren, te leren leven met mijn pijnklachten zodat ik niet meer alleen de pijn en mijn ziekte zelf, als t ware, ben Ik merk omdat ik anders ben gaan kijken naar de dingen dat deze dingen zelf verandert zijn. Mijn leven is meer leefbaarder geworden."

Anoniem   

"Je kunt je leergeschiedenis nooit vervangen, hooguit kun je deze vermengen met nieuwe ervaringen."

Harry   

"Voor de therapie durfde ik eigenlijk ook niet meer, ik vond mezelf niet de moeite waard en ik voelde me somber. Voordat ik aan de therapie begon, zeg maar, was ik echt heel erg in een isolement. En nu zoek ik het ook zelf weer op."

Annette   

"... het is wel naar dat gevoelens en pijn bij het leven horen en hoe harder ik dit probeerde te vermijden, hoe groter het wordt, ik ervaar nu meer acceptatie. Dus ja, het gaat goed met mij!"

Gerard   

Reacties zijn gesloten.