Mindfulness

Mindfulness is een vaardigheid die je kunt oefenen.
Je kan het gebruiken om stress, burn-out en spanningsklachten aan te pakken,
maar ook om je leven te verrijken en verbeteren.

Bewust keuzes maken

Mindfulness is alles behalve zweverig en juist heel down-to-earth. Het leert je om het hier en nu bewust te ervaren en minder te piekeren. Ik leer je met mindfulness om bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op en ga je anders om met gedachtepatronen die niet behulpzaam zijn. Er ontstaat een hogere mate van bewustwording en je kunt je grenzen beter bewaken.

Mindfulness oefenen

Mindfulness leer je door te doen. Onderdelen van mijn sessies zijn: concentratie-, bewegingsoefeningen en zit- en loopmeditatie. En ik heb een aantal praktische en simpele oefeningen voor thuis. Voor als je naar je werk fietst, of tijdens het groente snijden. We bespreken samen  je ervaringen. Zo scherp je je opmerkzaamheid en kunnen er inzichten ontstaan.

Mindful exposure

Dit is een methode om pijnlijke gevoelens te verwerken. Bij veel emotionele problemen speelt ‘het verleden’ een grote rol. Onze reactie is dan gekleurd door iets ‘ouds’ dat weer tevoorschijn komt in de vorm van nare, pijnlijke gedachten en lichamelijke reacties. Denk aan een verhoogde hartslag, een snellere ademhaling, druk op de borst of vermoeidheid. Die gevoelens proberen we op allerlei manieren te voorkomen, te negeren of te bestrijden. Met mindfulness doorbreken we die vermijding.

Duurzaam

Ik combineer mindfulness meestal met andere stappen binnen de acceptance and commitment therapie. Zodat je ook leert om te gaan met tegenslagen in je leven. Die horen er nou eenmaal bij. Het zijn juist de strubbelingen waar je het meest van leert. Als je je focust op wat je wilt worden of bereiken, komt met een beetje geduld het geluk van zelf wel een keer. Meer weten over mijn individuele training in mindfulness in Maastricht of omgeving? Neem contact op.

Leestip:

Mindfulness

Reacties zijn gesloten.