E-health en VR

Je kunt in de spreekkamer veel leren. Ook met e-health en virtual reality help ik mensen op een manier die én effectief is én die mensen leuk vinden om te doen.

E-Health

Ik werk met Therapieland. Een platform waar je door gebruik van filmpjes, opdrachten en vragenlijsten zelf kan werken aan jouw klachten. Op het moment dat het jou uitkomt of het probleem opspeelt en in je eigen tempo. Je kan er informatie vinden over specifieke klachten, diagnoses en wat je er aan kunt doen om de klachten te beperken. Als je dat wilt, kan je ook jouw partner, familie of een goede vriend uitnodigen. Ook zij krijgen handvatten over hoe om te gaan met iemand met deze klachten – wat is lief bedoeld, maar werkt averechts, wat kunnen ze wel doen om jou te ondersteunen, en ook: hoe zorgen ze ervoor dat ze er zelf niet aan onderdoor gaan? Jij hebt de regie over wie wat kan zien: het is jouw dossier.

Virtual Reality

Virtual Reality (VR) is een computertechniek waarmee je via een VR bril een andere werkelijkheid kunt simuleren. VR therapie is een effectieve behandelmethode om jou in een veilige omgeving te laten oefenen met bepaalde uitdagingen, zoals: spreekangst, smetvrees, MRI angst, hondenfobie, claustrofobie of agorafobie.

Door oefeningen in een levensechte virtuele omgeving ervaar je in gevoel en gedrag dat de gevreesde verwachtingen niet uitkomen. En wat het nut is van het aangaan van de confrontatie met de door jouw gevreesde situatie. Ook kan je eenvoudig zelf vanuit huis aan de slag met VR. De training bij agorafobie bestaat bijvoorbeeld uit zes sessies. In het VR-onderdeel kan gekozen worden uit verschillende situaties, zoals de trein of de supermarkt. In elke situatie kan een drukteniveau worden gekozen. Het programma wordt afgesloten met het opstellen van een terugvalpreventieplan.

Reacties zijn gesloten.