Online Therapie en VR

Je kunt in de spreekkamer veel leren. Maar ook via online Therapie en virtual reality help ik mensen op een manier die én effectief is én die mensen leuk vinden om te doen.

Voordelen van online Therapie

De reguliere ggz kent lange wachttijden, maar met online therapie kan je vandaag nog starten. Een doorverwijzing heb je niet nodig. Wie nog twijfelt over therapie, is online sneller over de streep getrokken. Op het moment dat het jou uitkomt of het probleem opspeelt en in je eigen tempo. Het is voor iedereen met een internetverbinding mogelijk in therapie te gaan. Ook als je in een afgelegen gebied woont, veel reist of geëmigreerd bent. Expats kunnen online dus therapie in het Nederlands volgen. Voor mensen die aan huis gebonden zijn, is online therapie eveneens een uitkomst. Ook scheelt het je reistijd en -kosten. 

Virtual Reality

Virtual Reality (VR) is een computertechniek waarmee je via een VR bril een andere werkelijkheid kunt simuleren. VR therapie is een effectieve behandelmethode om jou in een veilige omgeving te laten oefenen met bepaalde uitdagingen, zoals: spreekangst, smetvrees, MRI angst, hondenfobie, claustrofobie of agorafobie.

Door oefeningen in een levensechte virtuele omgeving ervaar je in gevoel en gedrag dat de gevreesde verwachtingen niet uitkomen. En wat het nut is van het aangaan van de confrontatie met de door jouw gevreesde situatie. Ook kan je eenvoudig zelf vanuit huis aan de slag met VR. De training bij agorafobie bestaat bijvoorbeeld uit zes sessies. In het VR-onderdeel kan gekozen worden uit verschillende situaties, zoals de trein of de supermarkt. In elke situatie kan een drukteniveau worden gekozen. Het programma wordt afgesloten met het opstellen van een terugvalpreventieplan.

Reacties zijn gesloten.