De klappen van het leven

Dit boek geeft tips en handvatten over hoe we om kunnen gaan met de klappen die het leven uitdeelt.
Van Russ Harris.

De klappen van het levenZit het leven enorm tegen? Heb je misschien een grote fout gemaakt met verregaande consequenties, waar je spijt van hebt? Heb je moeite om je staande te houden te midden van grote veranderingen in je leven?

Stap voor stap wordt de lezer meegenomen langs de normale menselijke reacties op tegenslag. En hoe deze normale menselijke reacties juist averechts kunnen uitpakken en het nog moeilijker kunnen maken. Het boek beschrijft ook alternatieven: hoe kunnen mensen het beste met tegenslagen en met zichzelf omgaan? Hoe wordt het leven weer waardevol, ook als het tegenzit?

Als leidraad worden recente inzichten in de psychologie gebruikt over hoe mensen in elkaar zitten en wat zij nodig hebben om een waardevol leven te leiden. De psychotherapeutische methode acceptance and commitment therapie (ACT) staat centraal. Veranderen wat veranderd kan worden, accepteren wat niet te veranderen is en goed zorgen voor jezelf.

Dit boek is heel praktisch, met veel oefeningen, geschreven in heldere taal. Leren hoe je met het leven moet omgaan leer je uiteindelijk niet uit een boek, maar door het te doen.

Reacties zijn gesloten.